Ronde van Vlaanderen: Boonen geeft op, kopgroep breekt tot 5

Print

Ronde van Vlaanderen: Boonen geeft op, kopgroep breekt tot 5

Om 10 uur is in Brugge het startschot gegeven voor de 97e editie van de Ronde van Vlaanderen (WorldTour). Met nog 200 km voor de boeg reed een kopgroep van twaalf weg van het peloton. Op de eerste helling van de dag reden Jetse Bol, Kevin Claeys, Tim De Troyer, Laurens De Vreese, Michael Mørkøv, Jacob Rathe en Tosh Van der Sande al bijna drie minuten voor het peloton.

Zij werden al snel bijgehaald door André Greipel, Michal Kwatlowski, Yohann Gène, Vincent Jérôme, Maarten Tjallingii. Vlak na de Berendries brak de grote kopgroep. Laurens De Vreese, Marcel Sleberg, Jetse Bol, André Greipel, Michal Kwlatowski, Maarten Tjallingii rijden nog voorop. De rest wordt gegrepen door het peloton.

Een vierde zege voor Tom Boonen zit er niet in. Hij kwam na 20 km al ten val en gaf op. De 207 renners krijgen in Vlaanderens Mooiste 256,2 km voor de wielen, doorspekt met enkele pittige kasseistroken en zeventien hellingen. Na zijn opgave wordt Tom Boonen al geschrapt uit het lijstje kanshebbers. Volgens verschillende bronnen werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd voor onderzoek. Uit de foto's blijkt intussen dat hij niets gebroken heeft.

Kanshebbers

De 32-jarige Zwitser Fabian Cancellara en de 23-jarige Slovaak Peter Sagan zijn de twee uitgesproken favorieten voor de zege. De renners worden omstreeks 16u20 verwacht in de Minderbroedersstraat te Oudenaarde waar voor de tweede maal op rij de eindmeet ligt. Meteen kennen we dan de opvolger van Boonen, die vorige editie de Italianen Filippo Pozzato en Alessandro Ballan klopte na een sprint met drie.

Belga
Foto: Belga

Meer sportnieuws