Atheneum start Wk met zege tegen Ierland

Atheneum start Wk met zege tegen Ierland

Atheneum start Wk met zege tegen Ierland

Print
Beveren-Waas - De basketters van het Koninklijk Atheneum (KA) van Beveren hebben hun deelname aan het wereldkampioenschap voor schoolteams in Cyprus met een overwinning ingezet. De Ierse ploeg werd met 46-38 verslagen.
Het Cypriotische avontuur startte nochtans niet onder een gunstig gesternte.
De reis naar het in crisis verkerende eiland werd na een technisch incident op de luchthaven van Zaventem een helse trip. In plaats van het rond het middaguur te kunnen opstijgen, kon het vliegtuig met de Beverse scholieren pas 's avonds opstijgen. De late vlucht maakte een overnachting in de buurt van de luchthaven van Athene nodig.

Doordat de ploeg van het KA Beveren een dag later dan gepland in Cyprus aankwam, moesten de scholieren meteen het veld op tegen Ierland. "Onze spelers waren, kampten met stress en misten nog een maltijd. Dat was geen ideale voorbereiding op een wedstrijd die we moesten winnen indien we onze ambitie wilden waarmaken", laat de woordvoerster van de delegatie weten.

Ook al zag het er in de loop van de match even niet goed uit, toch kon het team uit Beveren uiteindelijk de zege binnenhalen. Meteen was de ambitie om in het tornooi één match te winnen waargemaakt. De volgende tegenstanders in de poule van België zijn Europees basketballand bij uitstek Servië en titelverdediger China. In die matchen startten de jongens van het atheneum als absolute underdogs. "Die beide tegenstanders zijn echt wel een maat te groot voor ons", gaf trainer Wim Van Britsom al voor het vertrek naar Cyprus toe.

YV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio