Drie doden bij brand in flatgebouw nabij Parijs

Drie doden bij brand in flatgebouw nabij Parijs

Drie doden bij brand in flatgebouw nabij Parijs

Print
Bij een brand in een oud flatgebouw in Aubervilliers, nabij Parijs, zijn zaterdagavond drie mensen om het leven gekomen. Er is ook sprake van een vijftiental gewonden, vier onder hen zijn er zeer erg aan toe. Dat werd uit verschillende bronnen vernomen.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Een buurtbewoner maakte bij journalisten gewag van een molotovcocktail die gegooid zou zijn tijdens een ruzie tussen bewoners van het pand. Bevestiging daarover is er evenwel niet.

Gebouw uit jaren 20

De Franse minister van Wonen Cécile Duflot kwam ter plaatse. Waar bewoners de slechte staat van het gebouw met zeven verdiepingen aanhaalden, bestempelde de minister het enkel als "oud", uit de jaren 20, maar "er was geen specifieke reden tot ongerustheid".

Eerst was er sprake van twee doden, maar een derde slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Volgens de brandweer sprongen enkele bewoners uit het raam om aan de vlammen te ontsnappen. Toen het vuur uitbrak, was een zestigtal mensen aanwezig in het gebouw. Bijna 200 brandweermannen werden opgetrommeld.

Belga
Foto: AFP

MEEST RECENT