Café 'FC De Kampioenen' wordt brasserie

De gevel is opgesmukt, maar de opmerkzame televisiekijker herkent in een oogwenk nog het café van Pascalleke uit FC De Kampioenen. Over twee maanden opent Joeri Jongmans hier zijn nieuwe brasserie.

jatimmermans

Op de Ranstsesteenweg in Ranst opende vorig jaar een golfcentrum, net op de plaats waar vroeger de buitenopnames van FC De Kampioenen plaatsvonden. Deze golfclub was evenwel geen lang leven beschoren. Al in december sloot ze de deuren.

Joeri Jongmans (40) uit Zandhoven, die betrokken was bij het golfcentrum, kocht zijn vennoten uit om het over een andere boeg te kunnen gooien.

"We hadden een andere visie op het project. Vorig jaar was de horecazaak vooral een clublokaal voor de golfers. Nu wil ik er een laagdrempelige brasserie van maken, met ook een gelegenheid tot minigolf en een grote houten buitenspeeltuin à la De Melkerij in Schoten. Ook footgolf zullen we aanbieden."

Hoewel er nog veel werk moet worden verzet, hoopt Joeri ten laatste begin juni te kunnen openen. Hij gelooft vast dat het bezoekers een kick zal geven om de voetbalschoenen aan te binden op de plaats waar Pol en Xavier hen voorgingen. Ook de garage van DDT is nog steeds te herkennen, ook al is ze nu gerenoveerd tot een moderne woning.

Lees het volledige verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid.

KMA

Foto Joren De Weerdt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio