Farma meest aantrekkelijke sector om te gaan werken

Farma meest aantrekkelijke sector om te gaan werken

Farma meest aantrekkelijke sector om te gaan werken

Print
Meer dan 40 procent van alle werknemers zou graag tot zeer graag in de farmaceutische sector willen werken. Uit een onderzoek van Randstad blijkt dat dit nog steeds bij uitstek de meest begeerde sector is.
p> Dat is geen toeval volgens Tim De Kegel, woordvoerder van Janssen Pharmaceutica in Beerse. "De stichter van het bedrijf, Paul Janssen, sprak destijds de gevleugelde woorden: The patients are waiting (de patiënten zijn aan het wachten). Er is geen tijd om te talmen want de wereld is aan het wachten op ons. We zijn elke dag bezig met de verbetering van de levenskwaliteit van iedereen. Dat precies maakt onze sector zo aantrekkelijk voor werknemers. En het werk is ook nooit af. Er komen altijd nieuwe uitdagingen, er zijn altijd nieuwe ontdekkingen te doen. "

250 vacatures

Op de campus van Janssen Phamaceutica in Beerse werken 4.000 mensen. Het bedrijf werft op een voortdurende basis nieuwe talenten aan. "Vorig jaar hadden we 250 vacatures, in totaal hadden we 600 aanwervingen, daarin zaten ook mensen die intern verschoven zijn naar andere posities. Ook dit jaar zullen we 100 nieuwe vacatures plaatsen. We zoeken talenten in de meest diverse disciplines, en dat zijn dan niet alleen wetenschappers, laboranten en ingenieurs. Hier werken bijvoorbeeld ook 250 mensen in financiële disciplines en we hebben zelfs 350 mensen in IT. Dat is ook onze kracht en dat verhoogt ook de aantrekkelijkheid van het werken. Er zijn zeer veel functies in het bedrijf. Je kan hier veel verschillende dingen doen. De kans dat je uitgekeken raakt in je job is bijzonder klein. Dat maakt dat we mensen makkelijker aan ons kunnen binden."

Twee weken terug, tijdens de Dag van de Zorg, organiseerde het bedrijf voor het eerst sinds lang een opendeurdag en met succes; er daagden maar liefst 7.000 bezoekers op. Die hebben allemaal het ontwikkelingstraject van een geneesmiddel kunnen volgen, van de ontdekking van een molecule tot het op de markt brengen van een nieuw product. "Het past in onze filosofie dat we nauw verbonden willen zijn met onze omgeving en het geeft ons de kans te laten zien wat een boeiende wereld de farmasector is," besluit Tim De Kegel.

Fotograaf: Anja Ruttyn
Nu in het nieuws