Sugar Jackson vrijdag tegen Franse kampioen

Sugar Jackson staat vrijdagavond op het Gents boksgala tegenover de Franse kampioen Frank Horta, maar het kamp-Jackson kijkt al vooruit. Op 31 mei, zo willen de plannen, hoopt Sugar Jackson zijn Europese titel op het Antwerpse Theaterplein te verdedigen.

ikerremans

De kamp tegen Horta verloopt bij de light middleweight, een klasse hoger dan Jacksons gebruikelijke categorie, geeft manager/coach Renald De Vulder aan. “Zo kunnen we wat relaxter naar die wedstrijd toeleven, zonder een slopend dieet te moeten volgen. Dat reserveren we voor de echte titelgevechten.”

De Antwerpse Ghanees combineert zijn sport met interimarbeid. Ver van ideaal, oordeelt De Vulder. “Financieel kan het niet anders. De weken direct voor de kamp reserveert hij wel exclusief voor het boksen. Als je geen olympische kansen hebt, is het moeilijk om in België steun te vinden. Zelfs met zo’n palmares als Sugar. Maar goed, hij oogt fris en scherp. Aan hem om te tonen dat hij in Europa nog steeds heer en meester is.”

Ondertussen onderzoeken de stadsdiensten of het haalbaar is om op 31 mei het Theaterplein open te stellen voor een gratis bokskamp.

Locatie, veiligheid, datum, parking, bereikbaarheid: het wordt allemaal tegen het licht gehouden. Op 5 april valt de beslissing. Renald De Vulder blijft optimistisch. “Na het afhaken van de Spaanse kampioen Sanchez hebben we al een vervanger op het oog. Het zou een fantastisch evenement worden.”

Foto JoDW

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws