Honden vergiftigd door stukjes vlees

Hondenbaasjes kunnen voortaan maar beter hun hond goed in de gaten houden. Sinds kort lopen de beestjes gevaar om vergiftigd te worden. Vooral in de buurt van het sportpark en domein De Belder liggen stukken vlees met gif.

Tilborghs Margo

Lia Maas (65) heeft twee honden, Diesel en Loes. Met beide honden gaat ze dagelijks apart wandelen. Het was de labrador Diesel die het slachtoffer werd van een giftig stukje vlees. Het beestje is 2,5 jaar oud. “Met Diesel wandel ik altijd door de Peerdsdreef, in de volksmond ook wel eens het Peerdepadje genoemd”, vertelt Lia. “Ik weet nog precies waar Diesel het stukje vlees heeft gepakt. Op een gegevens moment dook hij ergens onder. Ik heb hem op zijn snuit getikt en hij liet het stukje meteen vallen, maar blijkbaar heeft had hij toch meer opgegeten dan ik dacht.”

Toen Lia thuiskwam met de hond, begon hij enorm te kwijlen. “Ik heb wel drie handdoeken nodig gehad om het kwijlen op te kuisen. Het bleef maar komen. Op een gegeven moment begon hij braakneigingen te vertonen. Ik heb hem toen buiten gelaten en daar werd hij doodziek. Hij gaf over en werd instabiel. Hij wankelde en raakte zijn evenwicht kwijt. Hij kreeg ook nog eens diarree en dat allemaal op nog geen halfuur tijd.”

Verdacht stuk vlees

Het hondenbaasje belde meteen naar de dierenarts. "Ondertussen had mijn man het braaksel onderzocht en vond hij een verdacht stuk vlees”, vertelt Lia verder. “Dat hebben we meegenomen naar de dierenarts. Daar aangekomen heeft onze hond direct tegengif gekregen om zo zijn darmen en maag tot rust te brengen. Ik moest Diesel vierentwintig uur in de gaten houden om te zien of hij geen epilepsieaanvallen of verlammingsverschijnselen kreeg. Gelukkig kreeg hij die niet en is hij er snel weer bovenop geraakt. We waren er op tijd bij.” Lia’s buren hadden minder geluk. Hun hond is wél gestorven door het gif.

Politie houdt oogje in het zeil

Het vlees dat Diesel heeft gegeten, werd niet geanalyseerd. Daar heeft Lia nu spijt van. “De dierenarts vond het niet direct nodig en het onderzoek zou ook redelijk lang duren, maar misschien hadden we het beter wel gedaan.”

De politie houdt een oogje in het zeil, want er zijn wel meerdere klachten binnengekomen. De honden vertoonden allemaal dezelfde symptomen. De gemeente heeft nu bordjes geplaatst om de hondenbaasje te verwittigen. “Alleen een zieke geest is tot zoiets in staat", meent Lia. “Zoiets doe je niet! Dat is het zwakste dat je kunt doen.”

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio