Chemopatiënten in het blauw tegen darmkanker

Print

Chemopatiënten in het blauw tegen darmkanker

Verschillende chemopatiënten gingen vandaag in het blauw naar hun behandeling. Hiermee willen ze mee de campagne 'Dress in blue' ondersteunen van de vzw Stop Darmkanker die tot en met zondag loopt.

Patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen droegen blauwe kleding tijdens hun behandeling. "Deze mensen staan met een glimlach op de foto ondanks hun moeilijke periode. Dit zijn de echte helden", zegt dokter Luc Colemont, gastro-enteroloog van het Sint-Vincentiusziekenhuis en oprichter van vzw Stop Darmkanker.

Ornelis tweet mee

De zoektocht naar 2000 volgers, één van de uitdagingen die de organisatie zichzelf heeft opgelegd, werd gesteund door verschillende bekende Vlamingen. "Met de hulp van Sven Ornelis en andere bekende mensen is het gelukt om meer dan 2000 volgers te hebben op Twitter", zegt Colemont. Een andere uitdaging was een mountenbiketocht van ex-darmkankerpatiënt Erik Deferme en zijn boezemvriend Phillippe Schuermans op de Cape Epic in Zuid-Afrika. Hun tocht kan u volgen via Youtube. De laatste uitdaging blijft voorlopig een verrassing.

Naast de uitdagingen zijn er ook verschillende andere acties. Zo werd een benefietconcert georganiseerd bij de start van de campagne en staat er in de stadfeestzaal in Antwerpen een twintig meter lange en drie meter hoge darm waar bezoekers door kunnen lopen. Kinderen van de lagere school 'Alberreke' maakten dan weer tekeningen om de campagne te steunen.

Bekijk hier het Youtube-filmpje over de mountenbiketocht op de Cape Epic

Foto's: GVA

Nu in het nieuws