'Huurders' luxevilla schijnbaar vertrokken

Het heeft er alle schijn van dat de vrouw en haar zoon die al jarenlang zonder huur te betalen een luxevilla in Schilde bewonen, als dieven in de nacht vertrokken zijn. Ondanks de leegstand mocht eigenaar Christiaan van Assendelft van Wijck zijn villa gisteren nog niet betreden.

jatimmermans

Het blijft wachten op het vonnis van de vrederechter, ook al waren er gisteren nieuwe ontwikkelingen die doen vermoeden dat de familie het kapitale pand aan De Kluis verlaten heeft. Overdag stopte er een wagen met een vriendin van de dame die de villa 'kraakt' en de peperdure keuken verpatste. Die vriendin maakte zich zorgen omdat de vrouw tegen haar gewoonte in de telefoon niet opnam.

Om een wanhoopsdaad uit te sluiten, kwamen enkele agenten van de politie Voorkempen ter plaatse om de villa uit te kammen. Het duurde even voor de talrijke kamers doorzocht waren, maar nergens was er een spoor van de bewoonster en haar zoon. Omdat ook haar kleren verdwenen zijn, groeit het vermoeden dat ze door alle commotie het hazenpad heeft gekozen.

"Ofwel is het gebeurd toen mijn twee bodyguards even naar de winkel waren, ofwel is ze er 's nachts ongezien tussenuit gepiept terwijl wij in de motorhome aan het slapen waren", zegt de eigenaar. Hij houdt de mogelijkheid ook open dat de vrouw gisteren gewoon op bezoek was bij haar man in de gevangenis van Turnhout.

Terwijl de politie de villa doorzocht, mocht Van Assendelft van Wijck hooguit in de gang een kijkje nemen. "Zolang de vrederechter niet tot een uitdrijving beslist, heb ik geen toegang tot mijn eigen villa, zelfs al zijn mijn 'huurders' al vertrokken."

PVNB

Foto BHUL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners