Parkeren fors duurder in Mechelen (poll)

Als gevolg van de besparingen wordt parkeren fors duurder in Mechelen. Zo kost het eerste uur parkeren in het centrum vanaf mei 1,70 euro, en aan de vesten betaalt u voor vier uur 7,4 euro.

tmas

Toen burgemeester Bart Somers (Open Vld) enkele weken geleden de begroting voorstelde, sprake hij van een "indexering" van de parkeertarieven. Dan wel een heel forse, zoals dinsdagavond duidelijk werd na de stemming in de gemeenteraad. Wie vandaag een uurtje parkeert in het centrum betaalt 1,20 euro. Vanaf 1 mei is dat 1,70 euro, of precies evenveel als uw wagen stallen in parking Grote Markt. Twee uur, de maximum toegelaten parkeerduur, kost 3,9 euro.

Aan de vesten - uitgezonderd parking Zandpoortvest - kost het eerste uur parkeren vanaf mei 1,5 euro, voor twee uur betaalt u 3,70 euro en voor de maximum toegelaten parkeerduur van vier uur 7,40 euro. Bestuurders die het nalaten om een ticket te nemen, betalen binnenkort 30 euro voor het zogenaamde halve dagtarief, of tien euro meer dan vandaag. Ze mogen dan wel vijf uur blijven staan, een uur extra.

De stad voert ook het sms-parkeren in, en aan het kwartier gratis parkeren wordt niet geraakt.

Lees ook de duidingsreportage in de weekendkrant van 30 en 31 maart.

Lees ook: Documenten vanaf 1 april duurder bij stad

Neem deel aan onze enquête:

SVH Foto Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart Somers