Bart Somers schiet met scherp op Gennez

De 190 miljoen euro schulden van Mechelen zijn volgens burgemeester Bart Somers (Open Vld) niet onoverkomelijk. "De aflossing van onze schulden en interesten bedragen minder dan 15 procent van ons totale budget. Geen probleem dus. Wij kunnen ze vlot betalen", zegt hij.

tmas

Bart Somers: "Die uitspraak dat ik verantwoordelijk ben voor de schuldenberg zegt spijtig genoeg meer over Caroline Gennez dan over mezelf. Hoe kan je nu zes jaar lang mee de stad besturen en bij alle beslissingen aanwezig zijn, om dan na zes jaar te zeggen dat je er niets mee te maken hebt? Eigenlijk zegt ze dan dat ze er voor spek en bonen bijzat, en dat ze op geen enkele manier gewogen heeft op het beleid."

De enorme schuldenberg schrikt hem niet af. "Wie geen schulden wil, zegt ook geen investeringen in de politie of nette straten en pleinen. Ik vind dat wij belastinggeld beter gebruiken voor investeringen voor de Mechelaar, dan voor te veel personeel. Ik heb geen probleem met kritiek van de oppositie, maar ze komt niet met een alternatief", zegt burgemeester Somers.

Beluister hier een audioreactie van burgemeester Bart Somers:

Lees ook het artikel in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

Lees ook: Mechelen heeft 190 miljoen schulden En: Gennez verwijt Somers schuldenberg

SVH Archieffoto's

MEER OVER Bart Somers

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio