Neergeschoten Algerijn bezat wapenarsenaal

De politie heeft in het appartement van Hakim Benladghem, de 40-jarige Algerijn die gisteren door de politie werd doodgeschoten in Gellingen, een heleboel wapens, explosieven en militair materieel aangetroffen. De man werd zowel in ons land als in Frankrijk verdacht van terrorisme.

tmas

Benladghem werd gisterennamiddag doodgeschoten op de snelweg A8 in Gellingen. Toen de politie hem wilde inrekenen, trok hij een pistool. De agenten schoten daarna verschillende keren door de voorruit van de wagen van de Algerijn, die op slag dood was.

Na de dood van Benladghem viel de politie diens appartement in Anderlecht binnen. Omdat vermoed werd dat daar wapens en explosieven lagen, werd gebruik gemaakt van een explosievenhond. Ook ontmijningsdienst DOVO werd ingeschakeld.

In één van de kasten in het appartement vond de explosievenhond een mogelijke booby-trap, die door DOVO werd onschadelijk gemaakt. De kast bleek volgestouwd met wapens en explosieven en elders in de flat vond de politie gasmaskers, een oorlogshelm, nachtkijkers, een duikmasker, een schild en kogelwerende kledij. Al die spullen zijn in beslag genomen.

Foto's Belga