Deurwaarder betreedt gekraakte luxevilla

De deurwaarder heeft zich dinsdag met een slotenmaker en de politie toegang verschaft tot de ‘gekraakte’ luxevilla in De Kluis in Schilde. De inboedel werd genoteerd. Eigenaar Christiaan van Assendelft van Wijck kampeert nog steeds in de motorhome voor zijn huis.

ikerremans

Dinsdag kon u in uw krant lezen hoe de kapitale Engelse cottage al maandenlang zonder te betalen bewoond wordt door het gezin Van Loon. Sinds de vader in de gevangenis zit, begint mevrouw Van Loon de inboedel te verkopen. Zo verpatste ze de peperdure keuken van 200.000 euro voor 9000 euro om de advocaten te betalen.

Eigenaar Christiaan van Assendelft van Wijck is al maandenlang aan het procederen om de bewoners buiten te krijgen. Het is nu wachten op het vonnis van de vrederechter van Schilde voor de effectieve uitdrijving.

Zover kwam het nog niet, maar politie en deurwaarder kwamen wel al met een slotenmaker langs om een inboedelbeschrijf op te stellen en beslag te laten leggen op de goederen.

Het gezelschap bleef zo’n halfuur binnen. De eigenaar is opgelucht dat bijvoorbeeld de badkuip met gouden poten genoteerd staat en niet meer doorverkocht kan worden door de bewoners. Hij blijft de wacht houden voor de inrijpoort in zijn motorhome.

Dinsdag doken signalen op dat Christiaan van Assendelft van Wijck zelf ook niet zuiver op de graat is en nog schuldeisers heeft. “Dan zou ik toch gek zijn om met mijn gezicht in de krant te gaan staan?”, reageert hij. “Als je geld hebt, wek je altijd afgunst op en vertellen ze praatjes.”

Lees ook: Miljonair krijgt oplichters niet uit villa

PVNB / KMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners