Gennez verwijt Somers schuldenberg

Een schuldenberg van 190 miljoen euro. Het Mechelse stadsbestuur moet besparen, er is geen andere uitweg. "Toch had dat slimmer kunnen gebeuren", zegt gemeenteraadslid Caroline Gennez (sp.a). Schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) zegt dat ze mee verantwoordelijkheid draagt.

ikerremans

Volgens sp.a betalen vooral de Mechelaar en het personeel de rekening in de begroting 2013 die de gemeenteraad dinsdag heeft gestemd. "Dit rechtse bestuur had een aantal heilige huisjes moeten durven slopen. "De enorme uitgaven voor de politie, de overdaad aan bloemen en de prestigeprojecten kunnen even in de koelkast", stelt Gennez.

Maar hoe verklaart de sp.a-fractieleidster dan de toename van de stadsschuld met ruim 100 miljoen de vorige bestuursperiode? Zij was toen eerste schepen in een coalitie met de stadslijst. "Er is één constante de voorbije twaalf jaar: Bart Somers was burgemeester. We zijn voor een stadsbestuur dat investeert. Als je kijkt naar het aandeel van de sp.a-bevoegdheden in die investeringen, dan was dat 15 tot 20 procent: in stadsvernieuwing, monumentenzorg en jeugdinfrastructuur. De rest was toch vooral de keuze van de Open Vld, en die koos eerder voor zoiets als een vlietenmuseum", vertelt Caroline Gennez.

"Dit is complete onzin. Beslissingen worden niet genomen door één man, maar door een hele coalitie", reageert schepen van Financiën Walter Schroons.

Beluister de reactie van gemeenteraadslid Caroline Gennez (sp.a):

Beluister de reactie van Frank Creyelman (Vlaams Belang):

Lees ook: Mechelen heeft 190 miljoen schulden

SVH, GRBE Foto Isopix, BelgaMEER OVER Bart Somers

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio