Zes maanden cel met uitstel voor dodelijk ongeval Yannick (23)

Zes maanden cel met uitstel voor dodelijk ongeval Yannick (23)

Zes maanden cel met uitstel voor dodelijk ongeval Yannick (23)

Print
Hove - De Antwerpse politierechter heeft Koen Y. uit Mortsel dinsdag veroordeeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf dat aan Yannick Mattheussen (23) het leven kostte. Hij kreeg zes maanden cel met uitstel, één jaar rijverbod, waarvan zes maanden effectief en een boete van 2.200 euro, waarvan de helft effectief. Hij moet ook alle rij-examens opnieuw doen.

Het ongeval gebeurde op 6 juni 2010 op de Mortselsesteenweg in Hove. Het slachtoffer lag al op het zebrapad toen hij rond 4.45 uur werd overreden door een auto. Van de bestuurder ontbrak elk spoor tot Koen Y. zich later op de dag bij de politie aanbood. Hij was die nacht teruggekeerd van een feestje, waar hij een achttal pintjes had gedronken, en was over een obstakel gereden. Hij dacht dat het een voorwerp was en reed daarom verder.

Tijdens het proces voerden zijn advocaten aan dat hij even goed over de driehoekige paaltjes kon gereden zijn die het voetpad afbakenen. Onder de onderkant van zijn wagen werd immers geen bloed aangetroffen. Misschien was het slachtoffer wel door iemand anders overreden, luidde het.

Verwijzend naar de deskundigenverslagen, veegde de rechter al die argumenten van tafel en oordeelde dat de volledige schuld van het ongeval bij Koen Y. lag. Het feit dat het slachtoffer al op de grond lag, nam volgens de rechter niet weg dat hij een voorzienbare hindernis was.

De beklaagde moet de nabestaanden van het slachtoffer vergoeden.

Foto GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio