1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Miljonair krijgt oplichters niet uit villa

Een miljonair die voor zijn eigen kapitale villa kampeert, om te verhinderen dat de huurders die er al twee jaar wonen zonder één cent huur te betalen, de peperdure inboedel verder buitenslepen en verkopen. Dit scenario speelt zich af in De Kluis in Schilde.

jatimmermans

De Nederlander Christiaan van Assendelft van Wijck maakt er momenteel de ergste nachtmerrie mee die een eigenaar/verhuurder zich kan inbeelden. Drie jaar geleden bouwde hij er zijn zelfontworpen Engelse cottagevilla. "Ik had de bedoeling er zelf te gaan wonen, maar door privéomstandigheden kwam het nooit zover en verhuisde ik naar Curaçao, waar ik nu nog altijd woon."

Via een makelaar sloot hij een verkoop- aankoopbelofte met Mountain View Capital AG, een vennootschap in Zwitserland. "Ik had de jaarrekeningen gezien: alles zag er prima uit. De mensen zouden er voorlopig tegen een maandelijkse vergoeding mogen wonen en Villa Rose daarna aankopen voor 3.175.000 euro. Alles staat op papier, maar al van in het begin braken ze de ene belofte na de andere en betaalden ze niks."

Keuken in vrachtwagen

Lijdzaam onderging Christiaan vanuit Curaçao de hele procedure, tot hij vorige week dinsdag plots een alarmerend telefoontje kreeg van de wijkagent in Schilde. "Of ik wist dat mijn villa helemaal gestript werd en de keuken net in een vrachtwagen was geladen? Nee dus!"

Van Assendelft van Wijck sprong meteen op het eerste vliegtuig. "Na lang aandringen, heeft die vrouw mij woensdag binnengelaten in mijn villa. Wat ik daar aantrof, tart alle verbeelding. Er lag een bromfiets op mijn zeventiende-eeuwse vloer, ook de bijkeuken is uitgebroken en doorverkocht, de hele kelderverdieping zit vol honden en is volledig ondergepoept, zelfs de natuurstenen tuinklinkers en de dekstenen van de vijvers zijn uitgebroken.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen.

PASCAL VAN NUFFEL / KRISTIN MATTHYSSEN

Foto BHUL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners