Cannabisplantage bij buurman De Wever

Bij de buurman van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Deurne is maandag een cannabisplantage aangetroffen. De politie vond tussen de 800 en de 1000 plantjes. Twee verdachten werden opgepakt. Dat meldt vtm.

ikerremans

De inval vond plaats na herhaalde klachten van buurtbewoners over mogelijke drugspraktijken in de woning. "De lokale recherche ging op basis van de drugswetgeving over tot een huiszoeking en kreeg daarbij steun van het BBT, het Bijzonder Bijstandsteam", zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. "Binnen troffen de speurders naar schatting tussen de 800 en 1.000 cannabisplantjes aan."

Behalve de plantjes werden ook onder meer een kogelvrije vest en een voertuig in beslag genomen. Volgens het parket lagen er geen wapens in het pand.

Bij de inval konden ook meteen twee verdachten gearresteerd worden. Het gaat om een 34-jarige man die in Nederland woont en een 27-jarige man die naar eigen zeggen illegaal in het land verblijft.

"Het is natuurlijk verrassend als je naast een drugsplantage blijkt te wonen", reageert De Wever. "Het verbaast me ook niet helemaal gezien de aard van de woning en de bewoners en de uren waarop men actief was. Maar het is natuurlijk enigzins ironisch als je als burgemeester een 'War on Drugs' aankondigt en je buren blijken drugshandelaars te zijn."

Lees ook: België telt 15.000 cannabistelers

Bekijk ook de reportage van vtm:

Foto BHUL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio