Brussel op shortlist 'Groene Hoofdstad van Europa 2015'

Brussel is een van de vier steden die nog in de running zijn voor de Europese prijs 'Groene Hoofdstad 2015'. De tegenstanders van de hoofdstad zijn Bristol, Glasgow en Ljubljana. Brussels minister van Leefmilieu en Energie Evelyne Huytebroeck (Ecolo) meldt het nieuws maandag.

mceulemans

De prijs wordt elk jaar uitgedeeld aan een Europese stad die voorbeeldige resultaten kan voorleggen op het vlak van initiatieven of beleidslijnen om de kwaliteit van het leefmilieu te bevorderen, legt Huytebroeck uit.

Goede inspanningen

Ze is tevreden dat de inspanningen van de voorbije jaren om van Brussel "een voorbeeld op het vlak van duurzame ontwikkeling, levenskwaliteit en solidariteit voor iedereen" te maken, nu beloond worden met een nominatie. In juni wordt de winnaar van de 'Groene Hoofdstad van Europa 2015' gekozen.

"We zijn er nog niet, maar Brussel mag wel heel fier zijn op de vooruitgang die in de voorbije tien jaar is geboekt", zegt Huytebroeck, die zelf sinds 2004 minister is. "Ik geloof sterk in onze kandidatuur en ik zal ze dan ook verdedigen. Wij hebben alle troeven in handen om de titel van Groene Hoofdstad van Europa in de wacht te slepen."

Project

Brussel beschikt over een echt plan, een ambitieus, vooruitziend en concreet project, om ons gewest om te vormen tot een Duurzame Stad, besluit Huytebroeck. "Wij hebben nu twee maanden de tijd om ons voor te bereiden en alle Brusselaars zich achter deze kandidatuur te laten scharen." Woensdag licht de minister de nominatie verder toe tijdens een persconferentie.

Belga Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio