Sagan solo over de meet in Wevelgem

Sagan solo over de meet in Wevelgem

Sagan solo over de meet in Wevelgem

Print
De Slovaak Peter Sagan (Cannondale) heeft zondag de 75e editie van Gent-Wevelgem (WorldTour) gewonnen. Hij reed solo én op één wiel over de meet.

Sagan plaatste zijn beslissende aanval op vier kilometer van de streep. Zijn medevluchters sputterden nog tegen, maar tegen Sagan was niemand opgewassen. Uiteindelijk finishte hij met 28 seconden voorsprong op de Sloveen Borut Bozic (Astana), die Greg Van Avermaet (BMC) klopte in de sprint om de tweede plaats. De Australiër Heinrich Haussler (IAM Cycling) werd vierde, Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM) vervolledigde de top vijf.

Van bij de start lag het tempo zeer hoog in het peloton dat hierdoor in verschillende stukken uiteenspatte. Fabian Cancellara had zich laten verrassen en moest hemel en aarde bewegen om alsnog voorin aansluiting te vinden. Dat gebeurde ook na verloop van tijd en zo vormde zich een groep van zowat 75 renners. Cancellara kneep tijdens de tweede bevoorrading de remmen dicht en ook Tom Boonen beëindigde de wedstrijd niet. Hij kwam ten val en gaf op na de eerste beklimming van de Kemmelberg. Ook man in vorm Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) haalde de eindstreep niet.

Het was het drietal met Juan Antonio Flecha, Assan Bazayev en Mathieu Ladagnous dat de aanzet gaf tot een kopgroep van dertien, met daarbij onder anderen ook nog Peter Sagan, Stijn Vandenbergh en Greg Van Avermaet. Gaandeweg werd de leidersgroep uitgedund tot tien, maar toen Sagan op iets meer dan drie kilometer van de streep demarreerde, waren zijn medevluchters eraan voor de moeite.

Uitslag:

1. Peter Sagan
2. Borut Božic
3. Greg Van Avermaet
4. Heinrich Haussler
5. Juan Antonio Flecha
6. Matthieu Ladagnous
7. Bernhard Eisel
8. Stijn Vandenbergh
9. Jaroslav Popovitsj
10. Andrey Amador

Lees ook: Cancellara en Boonen geven op

Later meer

MEEST RECENT