Jongen (17) krijgt kogel in hoofd bij spelen Russische roulette

Jongen (17) krijgt kogel in hoofd bij spelen Russische roulette

Jongen (17) krijgt kogel in hoofd bij spelen Russische roulette

Print
De 17-jarige jongen die in de nacht van zaterdag op zondag een kogel in het hoofd gekregen heeft in een buurthuis in Goutroux (Charleroi), is het slachtoffer geworden van een spelletje Russische roulette. De 18-jarige schutter is zondagavond door de onderzoeksrechter aangehouden wegens poging doodslag.

De nacht voordien had hij in dronken toestand alleen Russische roulette gespeeld en daarbij gericht naar Jason, een metgezel. Het schot ging volgens de jongeman accidenteel af en raakte de 17-jarige in het hoofd. Het slachtoffer is inmiddels hersendood. Dat is in gerechtelijke bron vernomen.

Het incident gebeurde zaterdagavond, toen een groep vrienden samen kwam in een sociale woning in de rue des Giroflées in Goutroux (Charleroi).

In de loop van de avond mengde ook Logan B., een 18-jarige die gekend is bij het gerecht, zich in het feestje ook al was hij niet uitgenodigd. In zwaar dronken toestand toonde hij een wapen en speelde alleen Russische roulette. Hij richtte de revolver naar zichzelf vooraleer hem drie keer te manipuleren in de richting van Jason, een 17-jarige metgezel die hij niet kende. Uiteindelijk ging een schot af, waarbij de 17-jarige vol in het hoofd werd geraakt.

Lees ook: Schietpartij Goutroux: schutter aangehouden wegens poging doodslag

Belga

Beeld Google Street View

MEEST RECENT