11.11.11 waarschuwt voor besparing op ontwikkelingssamenwerking

Ontwikkelingskoepel 11.11.11 is erg op zijn hoede voor verdere saneringen in het Belgische budget voor ontwikkelingssamenwerking, nu de federale regering opnieuw op zoek is naar verschillende miljarden om de begroting op de rails te houden.

mceulemans

"We mogen niet vergeten dat de economische crisis niet alleen hier grote gevolgen heeft voor de allerzwaksten, maar ook in het zuiden", zei topman Bogdan Vandenberghe vrijdagochtend op de VRT-radio.

Besparen

"We mogen niet besparen op de armsten, noch hier, noch in het zuiden", vraagt 11.11.11. De crisis is immers niet ontstaan door zaken die ginds fout gelopen zijn, maar door fouten met onze banken en in onze financiële wereld. "Het zou dus heel driest zijn om dat op het zuiden af te wentelen", klonk het.

Vandenberghe roept de federale coalitiepartners op te blijven inzetten op het engagement om 0,7 procent van ons bbp naar ontwikkelingssamenwerking te laten gaan. Ondanks de schouderklopjes die we daar de jongste jaren voor kregen, zijn we immers nooit verder geraakt dan 0,63 procent, klonk het nog.

Belga Archieffoto

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio