Stad heeft geen geld voor vtm-programma

Print

Stad heeft geen geld voor vtm-programma

Lier - De stad Lier zal niet te zien zijn in het nieuwe vtm-programma 'Let's get fit'.
'Let's Get Fit' is een programma waarin vtm Vlaanderen gaat oproepen en motiveren om in een periode van acht weken het roer om te gooien en gezonder te gaan leven. Het programma start vanuit een eenvoudig principe: kies en volg je leider. Die leiders zijn vijf Vlamingen die hun leven echt willen veranderen.

De vraag van vtm aan de stad Lier heeft enkel betrekking op aflevering 5.
Die dag wordt er in de vijf provincies een wandeling georganiseerd door telkens één leider. Die moet zoveel mogelijk volgers naar de wandeling moet krijgen. Per locatie wordt hiervoor een heuse reclamecampagne opgezet door de leider. Vtm vroeg of de stad Lier de wandeling in de provincie Antwerpen mee wilde organiseren. Dat zou de stadskas 9500 euro kosten.

"In tijden van besparingen op eigen evenementen en evenementen van Lierse verenigingen is het een slecht signaal om nu te investeren in een externe vraag. Het bedrag van 9500 is bovendien niet voorzien in het budget en de reële kosten zijn ook hoger. Lier komt trouwens ook maar één aflevering aan bod en moet de aandacht dan nog eens delen met vier steden uit andere provincies", redeneert het schepencollege.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio