Stadspersoneel protesteert tegen besparingen

Print

Stadspersoneel protesteert tegen besparingen

Sint-Niklaas - In Sint-Niklaas diende ACOD en dient ACV een stakingsaanzegging in tegen de geplande besparingsronde van ruim 100 voltijdse arbeidskrachten. Donderdagnamiddag trok het stadspersoneel voor de derde week op rij in colonne door de stad om te protesteren.

In de stadsschouwburg kwamen vakbonden en personeelsleden donderdagnamiddag samen. "We hebben het mandaat gekregen om met het bestuur te onderhandelen", zegt Diane Van Cauter (ACV). "Het personeel zei wel dat het voorstel dat nu op tafel ligt, onbespreekbaar is."

Het stadsbestuur wil besparen op ruim 100 voltijdse arbeidskrachten, naakte ontslagen vallen er niet. In het voorstel wordt onder meer gesproken over een vermindering van vier verlofdagen, een substantiële daling van zaterdagvergoedingen, het afschaffen van de 40-urenweek met compensatie en versnelde evaluatiemogelijkheden.

Voor de derde week op rij trok het stadspersoneel op een donderdagnamiddag door de straten van Sint-Niklaas. Deze keer namen 600 personeelsleden deel en werden 96 voertuigen bestuurd. De politie zegt dat de optocht "zeer vreedzaam en gedisciplineerd verliep".

Belga

Foto Gert Cools

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio