Londen: David Bowie-hoofdstad (album)

Londen: David Bowie-hoofdstad (album)

Londen: David Bowie-hoofdstad (album)

Print
De David Bowie-comeback, eerder dit jaar ingezet met een nieuw album, wordt compleet in het Londense Victoria and Albert Museum. De tentoonstelling 'David Bowie Is' fascineert met een inkijk in de veelzijdige popartiest, zonder het raadsel helemaal op te lossen.

'David Bowie Is', waarvoor in voorverkoop al 50.000 tickets aan de man werden gebracht, put uit het persoonlijke archief van David Bowie. Aan de hand van een vierhonderdtal objecten wordt de veelzijdigheid van de als David Jones geboren Brit bewezen. Zijn invloeden worden duidelijk gemaakt in filmpjes, tekstfragmenten, posters, briefjes,… Bowie's betrokkenheid bij alles wat zijn carrière aangaat, wordt verderop in de verf gezet: maquettes, kledij, persoonlijke aanwijzingen,… maken duidelijk dat in het universum van David Bowie niets zomaar gebeurt.

De tentoonstelling in Londen - waarbij podiumkledij van de afgelopen vier decennia de meest in het oog springende stukken zijn - loopt tot 11 augustus. Wie ze wil bijwonen, reserveert vooraf en houdt er rekening mee dat er tot einde april al bijna geen plaatsjes meer open zijn.

Buiten de tentoonstelling krijgt de Londen-bezoeker ook de kans een Bowie-wandeling te maken langs plaatsen die in de prille carrière van de rocker een rol speelden.

Meer informatie vindt u op www.vam.ac.uk.

Stef Vanwoensel

Foto EPA

.

Nu in het nieuws