Jury heeft het lot van Kim De Gelder in handen

Vrijdag 22/03:

jrosquin

Alle getuigen zijn de revue gepasseerd, de experten hebben hun theorieën en conclusies uit de doeken gedaan, de advocaten hebben hun pleidooien afgevuurd en Kim De Gelder heeft een laatste kans gekregen, maar niet gegrepen om nog iets te zeggen. Maar het allerlaatste woord is aan de jury.

Na vier lange en emotioneel en mentaal slopende weken moeten de twaalf juryleden beslissen. Vrijdagochtend gaan ze in beraad om met 'ja' of 'nee' te antwoorden op maar liefst 109 vragen. Kim De Gelder staat immers terecht voor vier moorden en 25 moordpogingen. De jury zal moeten antwoorden op vragen over schuld rond moord of poging tot moord, op vragen over de voorbedachtheid en ten slotte op een vraag over de toerekeningsvatbaarheid.

Eens de juryleden er uit zijn en in overleg met het hof een motivering voor hun beslissing hebben geformuleerd, zal nog een strafmaat worden bepaald. Dat laatste zal dus enkel gebeuren als de jury oordeelt dat De Gelder toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten en dus schuld treft aan zijn gruweldaden.

Volgens insiders zou het wel eens laat kunnen worden vooraleer de jury haar beslissing wereldkundig maakt.

MEER OVER Kim De Gelder