Flipkens stoot door naar derde ronde in Miami, Wickmayer out

Flipkens stoot door naar derde ronde in Miami, Wickmayer out

Flipkens stoot door naar derde ronde in Miami, Wickmayer out

Print
Kirsten Flipkens (WTA 28) heeft zich donderdag verzekerd van een ticket voor de derde ronde van het sterk bezette WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami. Yanina Wickmayer (WTA 30) is uitgeschakeld.

'Flipper', het 30ste reekshoofd in Miami, was vrij in de eerste ronde en rekende een ronde later in twee sets af met de Zwitserse kwalificatiespeelster Stefanie Voegele (WTA 72). Na 1 uur en 7 minuten stonden de 6-4 en 6-2 setstanden op het scorebord.

Het was voor de 27-jarige Kempense haar eerste ontmoeting met de vier jaar jongere Voegele op de WTA Tour. In de derde ronde wacht het zevende reekshoofd, de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 8). Die haalde het donderdag in de tweede ronde na ruim twee uur van de Chinese Shuai Peng (WTA 34). Het werd 5-7, 6-2 en 6-2.

Flipkens en Kvitova stonden eerder al tweemaal tegenover mekaar. In 2010 haalde de Kempense het in Hobart (6-3, 7-6 (7/4)), een jaar later was de Tsjechische de beste in de Fed Cup-ontmoeting in Charleroi (6-2, 7-6 (7/4)).

Wickmayer

'Wicky', die als 31ste reekshoofd vrij was in de eerste ronde, moest een ronde later haar meerdere erkennen in Ayumi Morita (WTA 50). Na een marathonpartij van 2 uur en 31 minuten trok de Japanse aan het langste eind, het werd 7-6 (7/2), 2-6 en 6-3.

Het was de eerste nederlaag in drie onderlinge confrontaties voor Wickmayer, die zo een derderondepartij tegen het eerste reekshoofd, de Amerikaanse Serena Williams (WTA 1), misloopt.

Archiefbeeld AFP

Meer sportnieuws