Vlaamse Overheid meest aantrekkelijke werkgever

Vlaamse Overheid meest aantrekkelijke werkgever

Vlaamse Overheid meest aantrekkelijke werkgever

De Vlaamse Overheid en de Luikse vliegtuigmotorenbouwer Techspace Aero zijn bekroond tot meest aantrekkelijke werkgevers van het land.
p>Zij zijn de laureaten van de dertiende editie van de Randstad Award. Volgens Randstad is de publieke sector voor de meesten aantrekkelijker dan de privé.

In opdracht van de HR-groep peilde ICMA International eind vorig jaar bij 14.000 respondenten naar hun oordeel over 180 bedrijven en 29 publieke diensten. Bij de bedrijven haalde Techspace Aero het van baggeraar Demo, dat vorig jaar won, en de VRT. Het Luikse bedrijf is voor de derde maal laureaat. De helft van de bevraagden die het bedrijf kenden zou er graag tot heel graag voor werken.

In de publieke sector wint dit jaar de Vlaamse overheid, voor de federale overheid en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Gemiddeld genomen haalt de publieke sector een aantrekkelijkheidsscore van 36 procent: van de respondenten wil 36 procent er graag tot heel graag werken. De privésector komt slechts aan 25 procent. De privésector doet het gemiddeld alleen beter wat betreft de kwaliteit van het management.

Foto: PhotoNews

.

Nu in het nieuws