Vijftig kleuters treden in het huwelijk

Print

Vijftig kleuters treden in het huwelijk

Essen - In een bomvolle raadszaal werden 25 koppeltjes uit het tweede kleuterklasje van Mariaberg in de echt verbonden. In het bijzijn van familie trouwden de vierjarigen met hun grote liefde. Ze kregen zelfs een trouwboekje.
Kinderen worden af en toe geconfronteerd met het fenomeen trouwen. Soms trouwt er een juf of een mama of papa. "Juf Thalia gaat binnenkort trouwen. Dat was voor ons de aanleiding om het thema trouwen even onder de aandacht te brengen”, vertelde juf Isabel Gommeren. “Drie weken hebben we gewerkt rond trouwen en al wat daarbij komt kijken: kleding, feest, plechtigheid. We hebben de kinderen ook geleerd dat er meer samenlevingsvormen zijn dan alleen man en vrouw. Als kers op de taart wilden we de kinderen ook met elkaar laten trouwen.”

De kleuters mochten zelf kiezen met wie ze wilden trouwen. Jongen met meisje, meisje met meisje of jongen met jongen, het ging vanzelf en zonder ruzie, al gaven sommigen wel toe dat ze in het ‘echt’ meteen een andere partner zouden kiezen.

De huwelijksplechtigheid werd voltrokken door burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). “Voor mij was het de eerste keer dat ik vijfentwintig koppeltjes in de echt verenig”, zegt hij. Het was wel even zoeken naar de juiste bewoording maar het klikte meteen. "Trouwen is belangrijk omdat mensen dan lief zijn voor elkaar”, zei de burgemeester. “Hoe meer mensen er lief zijn voor elkaar hoe leuker het is om op de wereld te wonen. Daarom is het ook goed dat jullie daar nu al over leren”.

Ook de ouders hadden hun uiterste best gedaan om de kinderen er piekfijn te laten uitzien. Zelfs de auto’s waren versierd met ballonnen en lintjes. Na de plechtigheid wachtte de kleuters nog een receptie.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio