Bart Van Esbroeck opnieuw voorzitter van N-VA Essen

Bart Van Esbroeck opnieuw voorzitter van N-VA Essen

Bart Van Esbroeck opnieuw voorzitter van N-VA Essen

Print
Essen - De leden van de Essense N-VA hebben een nieuwe voorzitter. Bart Van Esbroeck werd opnieuw verkozen als afdelingsvoorzitter voor een periode van drie jaar. OCMW-raadslid Thomas Dekkers wordt ondervoorzitter.
"Door de stevige groei van de N-VA zijn er ook in onze gemeente heel wat nieuwe mensen bijgekomen", zegt de nieuwe voorzitter Bart Van Esbroeck. "Het is belangrijk dat zij snel politiek wegwijs gemaakt worden, en daarom is een zekere continuïteit in het bestuur op dit moment erg nuttig. Ook al omdat er in 2014 superbelangrijke verkiezingen aankomen waaraan ik wil meewerken. Tegelijk ga ik op zoek naar iemand die het werk als N-VA-voorzitter binnen drie jaar kan voortzetten.”

“Dat er op 14 oktober van vorig jaar voor continuïteit werd gekozen in het gemeentebestuur, is dan weer een gemiste kans voor Essen”, aldus Van Esbroeck. "Samen met de collega’s van PLE en hun nieuwe voorzitter Geert Vandekeybus gaan we trachten de kracht van de verandering door te zetten vanuit de oppositie, want de uitdagingen in onze gemeente zijn groot. Het kan ook nooit kwaad om CD&V en sp.a af en toe te herinneren aan hun verkiezingsbeloftes.”

Nu de N-VA- en PLE-bestuursverkiezingen achter de rug zijn, bestaat het N-VA/PLE-bestuur uit 27 bestuursleden. Het gaat om Christina Backx, Tom Bevers, Agnes Broos, Thomas Dekkers, Veerle de Waal, Leo Eeckhaut, René Gabriëls, Majanka Have, Robin Jacobs, Geert Kennes, Roeland Kennes, Suzanne Kerstens, Bob Konings, Jochen Maes, Kevin Ooye, Carina Otten, Dirk Smout, Anne Somers, Katrien Somers, Kevin Speltincx, Geert Vandekeybus, Guy Van den Broek, Cathy van den Buys, Josée Van Doren, Bart Van Esbroeck, Jasper Van Landeghem en Joris Vergouwen.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio