Voetballers Oude God bereid tot verhuis

Voetbalclub Mortsel Oude God is nu toch bereid gevonden om in 2014 mee te verhuizen naar het nog grotendeels te ontwikkelen Sportlandschap aan de Krijgsbaan. Aanvankelijk wilden de voetballers door de te grote onzekerheden haar terreinen in het parkgebied niet verlaten.

Slaets Seppe

Een recent onderhoud met de voormalige en de huidige schepen voor Sport, respectievelijk Koen Dehaen (N-VA) en Lieve Voets (N-VA) zorgde voor de doorbraak in het dossier dat tot dan toe muurvast zat. “We hebben de toestemming gekregen om nog een jaartje langer te blijven op onze huidige plek”, licht voorzitter Bart Van Hertbruggen toe. “In de loop van het seizoen 2013-2014 kunnen we zo de verhuis naar het Sportlandschap grondig voorbereiden. Als de stad dan in de loop van 2014 in het parkgebied start met de bouw van het nieuwe scholencomplex kunnen wij uitwijken naar onze nieuwe uitvalsbasis op het nog te realiseren Sportlandschap.”

Dit betekent evenwel niet dat er momenteel geen vraagtekens meer overblijven. Maar de club onderstreept wel een enorm engagement om de overstap tot een goed einde te brengen. “De oude garde zag het allemaal niet goed zitten. Maar er zijn nieuwe en jonge mensen opgestaan. Het was heel hartverwarmend om het enthousiasme te zien waarmee ze ervoor willen gaan. Ik hoop dat er in de loop van dit jaar heel veel duidelijk wordt. Er is in elk geval afgesproken om op regelmatige tijdstippen met de stad te overleggen. Ook eventueel met de andere clubs die moeten verhuizen”, besluit een hoopvolle voorzitter Bart Van Hertbruggen.

Seppe SLAETS

Archiefbeeld Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio