"Vestiging Tessenderlo Chemie in Ham blijft open in eigen beheer"

Vestiging Tessenderlo Chemie in Ham blijft open in eigen beheer

"Vestiging Tessenderlo Chemie in Ham blijft open in eigen beheer"

Print
In een reactie op foutieve berichtgeving in de pers, laat Tessenderlo Chemie weten dat de sluiting van de fosfaatafdeling in Ham zeker niet het einde betekent van de hele vestiging daar.

"Er wordt integendeel extra geïnvesteerd en de mensen krijgen werkzekerheid", zegt woordvoerder Kathleen Iwens. Het is al langer bekend dat de afdeling van de vestiging in Ham, waar fosfaten worden gemaakt, eind dit jaar de deuren sluit. Dit gebeurt uit milieuoverwegingen. Zo'n 80 van de 475 mensen bij Tessenderlo Chemie Ham zijn daarbij betrokken.

Akkoord

Donderdag zijn de vakbonden en de directie tot een akkoord gekomen, waarbij al deze medewerkers een andere job binnen het bedrijf krijgen. "Dit geeft aan dat we geloven in de toekomst van de vestiging in Ham en helemaal geen plannen hebben om deze te sluiten of te verkopen", zegt Kathleen Iwens.

In een artikel van het weekblad Trends stond verkeerdelijk dat Tessenderlo van plan is om alle activiteiten voor minerale chemie (meststoffen en veevoeders) af te stoten. "Dat is zeker niet het geval. De sulfaten blijven we in Ham produceren. Meer nog, deze tak blijft één van de kernactiviteiten in onze groep.

"Duurzame toekomst"

Bovendien hebben we pas aangekondigd zo'n 80 miljoen euro te reserveren voor het saneren van de site in Ham. Hier ligt dus een duurzame toekomst voor het bedrijf. We willen de werknemers dan ook niet nodeloos ongerust maken."

Lees ook: Geen naakte ontslagen bij Tessenderlo Chemie in Ham

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws