Milquet ontving wél mails over Brian

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft nooit enige mail gezien van de ouders of familieleden van Brian De Mulder, de bekeerde Vlaming die te zien is op televisiebeelden van moslimstrijders in Syrië. De familie van Brian reageert daar furieus op.

jatimmermans

Milquet vroeg donderdag tijdens het vragenuurtje in de Senaat aan Filip Dewinter (Vlaams Belang) om haar de mails over te maken, waar deze op inging. De minister engageerde zich contact met hen op te nemen. Haar collega van Buitenlandse Zaken Didier Reynders stelde op de vraag van Dewinter en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) dat er tot op vandaag nog geen vragen tot bijstand van Belgen in Syrië zijn binnengekomen.

Volgens de familie van de 19-jarige Antwerpenaar reisde hij onder invloed van zijn vrienden van het inmiddels opgedoekte Sharia4Belgium naar Syrië, zo blijkt uit hun verklaringen in uw krant. Ze zijn reeds twee maanden zonder nieuws van hem en herkenden hem een aantal dagen geleden op een filmpje met een veertigtal moslimstrijders, onder wie duidelijk een aantal Vlamingen en Nederlanders. De ouders en familie verklaarden verschillende instanties, waaronder de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, te hebben aangeschreven en nooit gehoor gekregen hebben.

Ingrid De Mulder, tante van Brian, reageert trouwens woedend op de verklaring van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet dat ze geen mail had ontvangen. "Ze bestempelde me zo als een leugenaarster. Ik heb wel degelijk een mail verstuurd op 16 maart. Intussen heb ik telefoon gekregen van het kabinet. Ze geven toe dat ze fout zaten en de mail wel degelijk hebben ontvangen."

Belga

MEER OVER Joëlle Milquet