1 / 2

Mechelaar schildert enorme vogel op provinciehuis

Het provinciehuis van Antwerpen zet vrijdagavond de deuren een laatste keer open tijdens de 'Sfeernacht'. Een van de blikvangers is een enorme muurschildering van een vogelkop, een werk van de bekende Mechelse kunstenaar Gijs Vanhee.

Sven Van Haezendonck

Aan de zijgevel van het provinciehuis in de Koningin Elisabethlei, een van de hoogste gebouwen in de metropool, heeft Vanhee een 'mural art' aangebracht. Sinds donderdag prijkt zijn 'Falling Bird' in volle glorie op de toren. De provincie ziet er een feniks in, een symbool voor het nieuwe gebouw dat begin 2017 op dezelfde plaats moet klaar zijn. Voor de kunstenaar zelf gaat het om een vervolg van de grote vogelkop die hij onlangs heeft geschilderd op de ondertussen afgebroken directeurswoning van het Cultuurcentrum Mechelen.

Met zijn 848 vierkante meter, 72 meter hoog en twaalf meter breed is het werk op het provinciehuis een van de grootste muurschilderingen ooit in België. Verf en spuitbussen heeft Gijs Vanhee gekregen van de provincie, en het bedrijf Kontrimo uit Temse zorgde voor de stellingen om het kunstwerk te realiseren. Vrijdagavond wordt het extra verlicht.

Voor het eerst in jaren tekenen ook alle gedeputeerden present tijdens de 'Sfeernacht', en leggen ze zelf hun bevoegdheden en taken uit aan de burgers. Meer info op www.sfeernacht.be. Het evenement vindt plaats van 18 tot 23u.

SVH, PSYM

Foto Provincie Antwerpen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio