Oppositie wacht ongeduldig op beleidsintenties

Vijf maanden na de verkiezingen wil de oppositie de beleidsintenties van de Open Vld en CD|&V kennen maar die vinden het daar nog te vroeg voor.

Groen had al enkele keren gepolst naar het bestuursakkoord en naar aanleiding van de recentste gemeenteraad dachten ze inzage te krijgen in de bestuursplannen van de meerderheid.

Dat viel tegen want zo wel NV-A als Groen formuleerden hun ongenoegen over het document dat maar drie pagina’s telt en niet meer doet dan beschrijven wie welke bevoegdheid krijgt, wanneer het schepencollege vergadert, dat er adviesraden worden samengesteld en dat de beleidsintenties in het eerste jaar na de verkiezing worden verduidelijkt .

Precies die beleidsintenties hadden Groen en NV-A al willen horen . Johan de Ryck (NV-A) opende met de opmerking dat “de meerderheid de mond vol heeft over openheid maar dat de burgers vijf maanden na de verkiezingen nog niet weten wat de plannen zijn. In omliggende gemeenten blijkt dat toch al wel te kunnen.”

Luc Redig (Groen) dacht er ook zo over. “We willen weten waar de gemeente naartoe gaat. We willen positief oppositie voeren maar dan hebben aan dit bestuursakkoord niets.”

Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) antwoordde dat het nu nog te vroeg is voor een meerjarenplanning. “We zijn afhankelijk van de beschikbare financiële middelen en door het nieuwe boekhoudkundige systeem moet er nu voor een periode van zes jaar gepland worden. “ Schepen Tine Muyshondt (CD&V) beloofde dat “na de zomer heel wat beleidsintenties zullen bekend worden.”

Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio