Nina De Man brengt eigen Yoga-boek uit

Televisie- en radiopersoonlijkheid Nina De Man besloot haar passie voor Yoga te integreren in een eigen boek. Het resultaat heet 'Yoga en de kleur groen' en is geschikt voor zowel de passionele beoefenaar als de Yoga-leek.

Een vijftigtal enthousiastelingen verzamelde zich donderdagmorgen in de hal van het Centraal Station. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout beet de spits af, in het kader van Antwerpen Sporthoofdstad. Hij prees het laagdrempelige boek en grapte dat het geschrift "niet snel in de boekenkast zal verdwijnen". Daarna was het tijd om zelf de beentjes te strekken tijdens een grote yogasessie.

De Man kon op een schare enthousiaste yoga-beoefenaars rekenen, die voor de gelegenheid in het groen gehuld kwamen. De Man: "Het groen is eigenlijk een symbolische kleur. Het is een allusie op de geschiedenis. De 'Veda's' zijn de bronteksten van het hindoeïsme en boeddhisme en dus indirect de yoga. De makers van die eeuwenoude geschriften moesten op een gegeven moment op zoek naar een nieuwe rivier omdat hun bron van leven uitgeput was. Waar groen is, is hoop. We leven in onzekere tijden en het is een uitdaging om op zoek te gaan naar een eigen definitie van hoop, van de kleur groen."

Het boek vertelt het verhaal van het ontstaan van de eeuwenoude sport en wordt aangevuld met persoonlijke anekdotes van Nina De Man. Aan de hand van foto's worden enkele oefeningen uit de doeken gedaan. 'Yoga en de kleur groen' geeft een leuk inzicht in het leven van Nina De Man en haar ervaringen met yoga. Bovendien passeren ook enkele beroemdheden zoals Natalia en Erika Van Tielen de revue.

Beluister hieronder een kort interview met Nina De Man:

Foto Jan Van der Perre

Nu in het nieuws