Jagers willen aanrijdingen met reeën voorkomen

Het reeënbestand is ook in Nijlen aan een opmars bezig. De Nijlense jagers zullen meer reflectoren plaatsen om de dieren af te schrikken.

Bert Provoost

Op zaterdagvoormiddag 23 maart zal de Wildbeheereenheid Nete en Wimp op het grondgebied van de Gemeente Nijlen wildreflectoren plaatsen en herstellen. De actie zal doorgaan langs de Kruiskensbaan en de Berlaarsesteenweg.

"Jaarlijks worden er in de provincie Antwerpen veel reeën aangereden", zegt Secretaris Dries Daems van WBE Nete en Wimp. "Ook in Nijlen is de reeënpopulatie de laatste jaren enorm toegenomen, met een stijgend aantal aanrijdingen tot gevolg. In de winter leven reeën in groep. Vanaf het voorjaar worden ze terug territoriaal en gaan ze op zoek naar een eigen territorium. Vooral jonge bokken raken dan op de dool, met een toenemend aantal aanrijdingen tot gevolg in de maanden april en mei."

"De wildreflectoren zijn dynamisch, als een molentje, die gaan draaien door de wind en door langskomend verkeer. Reeën zijn vooral actief in de periode van schemering ’s ochtends en ’s avonds. Van zodra de wildreflectoren door autolichten worden beschenen, spiegelen ze bewegende lichtstralen in de richting van het bos en het open veld. Zo worden ze gewaarschuwd", aldus Daems.

De gemeente investeert in de aankoop van het materiaal. WBE Nete en Wimp plaatst en onderhoudt de reflectoren.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio