Vrijwilligers Maanrock gaan voor Moonrock

Vrijwilligers Maanrock gaan voor Moonrock

Vrijwilligers Maanrock gaan voor Moonrock

Print
Mechelen - De vrijwilligers die Maanrock in Mechelen elk jaar mee coördineren, willen tijdens het weekend van 3 en 4 augustus een alternatief bieden. Het gratis stadsfestival zal Moonrock heten.
De volgende stap is nu zo snel mogelijk een uitgewerkt project voor goedkeuring voorleggen aan het stadsbestuur. Dat hebben de vrijwilligers woensdagavond beslist tijdens een eerste vergadering. "Het festival zal gratis zijn, maar het wordt wel beperkter van schaal. Wij beperken ons tot één podium, maar wij zorgen wel voor de gevraagde vernieuwing", zegt Dirk Palstermans, een van de initiatiefnemers.

De Moonrockers hebben twee locaties in gedachten, maar de voorkeur gaat unaniem naar een nieuwe locatie in de binnenstad. Volgens de initiatiefnemers zijn er ook al positieve contacten met sponsors. "Wij doen een warme oproep naar iedereen die ons wil steunen. De winst die we maken, gaat integraal naar de verenigingen die meewerken om Moonrock mogelijk te maken", legt Palstermans uit.

De groep achter het nieuwe concept is ervan overtuigd dat Maanrock geen nadelige gevolgen heeft voor de Cavalcade en de Mechelse Ommegang. "En de stad moet ook geen financiële input waarborgen", zegt Dirk Palstermans nog. Volgende week is er een nieuwe meeting gepland.

Lees ook:
Mechelse Feesten gelast Maanrock 2013 af
Vrijwilligers geven Maanrock niet op
Maanblusser mogelijk alternatief voor Maanrock


SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio