Nieuwe lichting eert cultalbum van Dead Man Ray

Nieuwe lichting eert cultalbum van Dead Man Ray

Nieuwe lichting eert cultalbum van Dead Man Ray

Print
Berchem - Jonge rockgroepen eren Berchem. Niet het Antwerpse district, maar het gelijknamige Dead Man Ray-album dat vijftien jaar geleden de rijke solocarrière van Daan Stuyven voorspelde.

Het album Berchem ontstond in 1998 uit een toevallige, dronken ontmoeting van Rudy Trouvé en grafisch vormgever Daan Stuyven. De eerste was gitarist geweest bij dEUS, de andere had wat ervaring in rockgroepjes, maar was ook als grafisch ontwerper actief. De onwaarschijnlijke ontmoeting leverde een album op dat de avant garde van Trouvé en de meer pop-gerichte aanpak van Daan verzoende. Bejubeld in de media, geraakte Berchem nadien toch wat ondergesneeuwd toen Daans solocarrière vleugels kreeg.

Tot nu. Op 'Copy of 98 - a Tribute to Dead Man Ray's Berchem' hernemen jonge rockgroepen - het merendeel uit Antwerpen - het integrale album. Namen met wat bekendheid zijn Sukilove, Marble Sounds, Flying Horseman, COEM en Echo Beatty. "Vooral prille dertigers, die de originele release hebben meegemaakt", zegt Ken Veerman, van het Antwerpse label I Have A Tiger, dat de plaat samen met BIRKlub uitbrengt. "Voor hen is dit een belangrijke plaat, experimenteel en toch pop, een van de eerste die gebruik maakte van thuisopnames en protools."

Copy of 98 - a Tribute to Dead Man Ray's Berchem wordt op 8 april uitgebracht als cd en als digitale download. De release wordt ondersteund met twee Antwerpse concerten, op 28 april in Trix en op 24 mei in Club Permeke.

Meer info op: www.ihaveatiger.com/berchem

Foto I Have A Tiger

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio