KLJ trekt moderne thuis op aan Vaartdijk

KLJ trekt moderne thuis op aan Vaartdijk

KLJ trekt moderne thuis op aan Vaartdijk

Print
Boortmeerbeek - De KLJ van Schiplaken (Boortmeerbeek) gaat op grond van de kerkfabriek aan de Vaartdijk een nieuw lokaal bouwen. Na vier jaar van plannen maken, een locatie zoeken en geld sparen starten in het najaar eindelijk de bouwactiviteiten.

“De houten werfkeet op de Aarschotsebaan waar onze 68 leden al 20 jaar hun vaste stek hebben, is helemaal uitgeleefd”, zegt groepsleider Pieter-Jan Kwanten. “De vier takken moeten er de twee ruimtes delen en de leiding moet al behoorlijk inventief zijn in het organiseren van activiteiten, zeker in de winter. De voorbije vier jaren hebben we vele zaken moeten uitpluizen, want met een vzw duurt het administratieve proces langer.”

Aan de Vaartdijk, achter de vroegere handel van Ferdinand Bal, krijgt de KLJ een stuk weiland van 48 are ter beschikking van de kerkfabriek. “Vooraan rechts op het perceel wordt de bouw ingeplant, links komt er een Kiss-and-Ridezone voor ouders die hun kinderen brengen en ophalen en een parking. Achteraan blijft er een ruim stuk grasland over om er buitenactiviteiten te organiseren”, zegt de groepsleider. “We bouwen ook toekomstgericht. Onze afdeling is in expansie en aan deze kant van de vaart hebben we weinig concurrentie van de Chiro en scouts.”

De nieuwbouw meet 12 bij 13 meter met op de gelijkvloerse verdieping een polyvalente zaal van 70 vierkante meter, toiletten, douches en een keuken. Op de eerste verdieping komen vier lokalen voor de kadeekes, kadullen, lapperds en jokers en onder het dak is er een bergruimte en wellicht een plekje voor de leiding.

Het nieuwbouwproject wordt op 250.000 euro geraamd. De vzw rekent op een subsidie van het Centrum Jeugd en Toerisme. Van de gemeente wordt ook een geste verwacht en ook naar een inbreng van de Koning Boudewijnstichting wordt nog gehengeld. De rest moet de KLJ zelf verzamelen met eigen acties. Het project wordt nog toegelicht aan de buurt op 31 mei, wanneer de gedetailleerde plannen voorgesteld worden.

Juliaan DELEEBEECK
Foto Gil Plaquet

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio