1/3

Essense jongeren ruimen afval op

Via de campagne ‘Samen houden we Essen proper’ nam de gemeente deel aan de World Clean-up 2013. Wereldwijd werd zwerfvuil opgeruimd. 950 Essense jongeren stroopten de mouwen op om de omgeving van de scholen proper te maken.

Van 15 tot 17 maart nam de gemeente deel aan de World Clean-up Campagne 2013. Zwerfvuil en sluikstort is afval dat bewust of onbewust is weggegooid op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Dit ergert de inwoners en geeft het straatbeeld een onaangenaam uitzicht. Voor de werknemers van de groendienst die dagelijks in de weer zijn om Essen proper te maken, is dit een doorn in het oog.

Scholen en jeugdverenigingen aan het werk

Maar liefst 700 leerlingen van de lagere scholen in Essen gingen op pad en ruimden zwerfvuil op. De groep die de origineelste foto aanlevert, krijgt een workshop rond knutselen met afval aangeboden door de gemeente.

Ook (jeugd)verenigingen gingen aan de slag (Chiro Happydorp, Chiro Klavertje vier, Chiro Joho, Scouts en Gidsen Heikant, Scouts centrum en sp.a). Met 250 personen ruimden ze de omgeving van hun lokalen op. De jeugdbewegingen maakten van de gelegenheid gebruik om hun lokalen proper te maken en grof vuil gratis af te leveren.

De gemeente zorgde voor het nodige materiaal (afvalgrijpers, vuilzakken, handschoenen), haalde het verzamelde afval na de actie op en zorgde voor een slotevenement met muziek en dans en een afvalspel op zondag.

Info:

duurzaam@essen.be – 03 670 01 47

Foto's:

gemeente Essen

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio