Laurent Wery scoort wéér hit ‘down under’

Print
Laurent Wery doet het weer. Met Hey Hey Hey scoorde de Antwerpse dj in Australië liefst 250.000 downloads, nu scheert hij met zijn cover van Ride like the Wind uit 1979 van Christopher Cross opnieuw hoge toppen. De teaser op YouTube is ondertussen al goed voor 226.000 views, waarvan het gros alweer in Australië. Maar wel straf: hij is er zelf nog nooit geweest.

Welgeteld één minuut duurt de teaser van Laurents versie van Ride like the Wind, maar dat is al voldoende om de danceliefhebbers wereldwijd weer in vuur en vlam te zetten. “Dit ‘tussendoortje’ is volledig uit de hand aan het lopen”, zegt Wery laconiek. “We mikten op 1500 views en hoopten op 5000. Dat het er in een recordtempo zoveel zouden worden, had niemand kunnen voorspellen.”

Voor de zang deed hij beroep op de Waalse zanger Joss Mendosah. Dat biedt volgens Wery ook mogelijkheden om te toeren, met eventuele livezang van Mendosah. Toeren over de hele wereld behalve... Australië, net het land waar hij op handen gedragen wordt. “Het is erg moeilijk om er te kunnen optreden. Deejayen wordt er beschouwd als werken en dan moet je taksen betalen aan de douane. Ik kreeg een aanbieding in Australië, maar zelfs de organisator schrok van de hoogte van de taksen.”

Toch hoopt de getogen Antwerpse dj dat het er wel eens van komt. “Als deze cover goed loopt en ook het volgende nummer er een hit is, dan zien ze me wellicht niet meer als een onehitwonder en zijn ze hopelijk wel bereid om de taksen te betalen.”

Eind maart wordt de video online gelanceerd en vanaf dan is Ride like the Wind ook te downloaden op iTunes.

Elke Lamens
Foto Wim Hendrix

.

Nu in het nieuws