Voormalig BBC-baas Greg Dyke wordt nieuwe voorzitter Engelse Voetbalbond

Voormalig BBC-baas Greg Dyke wordt nieuwe voorzitter Engelse Voetbalbond

Voormalig BBC-baas Greg Dyke wordt nieuwe voorzitter Engelse Voetbalbond

Print
Greg Dyke, de voormalige directeur-generaal van de Britse openbare omroep BBC, wordt op 13 juli de nieuwe voorzitter van de Engelse Voetbalbond FA. Dat maakte de FA donderdag op zijn website bekend.

Het bestuur van de Engelse Voetbalbond (FA Board) keurde donderdag unaniem de nominatie van Dyke als voorzitter goed. De bestuursraad van de Engelse Voetbalbond (FA Council) dient deze nominatie enkel nog formeel goed te keuren.

Opvolger Bernstein

De 65-jarige Dyke neemt het voorzitterschap op 13 juli over van David Bernstein, die de functie dan twee en een half jaar uitgeoefend zal hebben.

Dyke heeft een rijk voetbalverleden. Hij zat in de late jaren '90 in het bestuur van Manchester United, sinds 2006 is hij voorzitter van derdeklasser Brentford. Dyke zal zijn functie bij Brentford op het einde van het seizoen opgeven om bij de FA aan de slag te gaan.

Ervaring

"Ik raakte betrokken bij de organisatie van het voetbal toen ik voor het eerst sportrechten opkocht als hoofd van ITV Sport in de late jaren '80", verklaarde Dyke. "Later bij de BBC ging ik hiermee door. Ik leerde veel toen ik in het bestuur van Manchester United zat, bij Brentford heb ik de andere kant van het voetbal leren kennen."

"In Engeland spelen zeven miljoen mensen elk weekend voetbal. Het is onze ambitie om het vrouwenvoetbal, dat een hoge vlucht neemt, na het mannenvoetbal tot tweede grootste teamsport in Engeland te laten evolueren. Met de Premier League beschikken we over de meest succesvolle competitie in de wereld", besloot Dyke.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws