Kamer stemt over schoonheidsingrepen, mensenhandel en fietsen

De Kamer keurt vandaag drie belangrijke wetten goed: over schoonheidsingrepen, over mensenhandel en over bewaren van gevonden fietsen.

jdewit

Schoonheidsingrepen

Het eerste ontwerp regelt welke specialisten schoonheidsingrepen mogen uitvoeren. Momenteel kan iedereen eigenlijk alles. Zo mag een tandarts in een garage een borstvergroting doen. Dat zal niet meer kunnen. Artsen zonder heelkundige opleiding mogen geen borstvergrotingen of facelifts meer doen, wel nog kleinere dingen zoals wratten behandelen of acnélittekens verwijderen.

Meer over deze wet leest U hier.

Mensenhandel

Ook de wet op de mensenhandel verandert. De Kamer breidt het begrip "mensenhandel" enorm uit. Wie dames in schaarse kleding voor een webcam zet om de lusten van derden te bevredigen, wie iemand naar een een pornografische voorstelling brengt, wie iemand met haar toestemming gebruikt als seksslavin kan binnenkort vervolgd worden als mensenhandelaar. Bovendien is een netwerk in de toekomst niet meer nodig om van mensenhandel te spreken. Voorts wordt ook huisjesmelkerij vlugger bestraft.

Meer over deze wet leest U hier.

Fietsen

Tenslotte zullen gemeenten "gevonden voorwerpen" en dan voornamelijk fietsen nog maar slechts drie maanden moeten bewaren in plaats van zes nu.

Meer over deze wet leest U hier.

JDW