District Deurne zet verdienstelijke spelers in de bloemetjes.

Vorige zaterdag vond het Sportgala plaats in Boeckenberg Sportcenter.

Wilfried Defillet

Sporters die het afgelopen jaar een uitmuntende prestatie neerzetten, werden door het district en de sportraad van Deurne in de bloemetjes gezet.

Tijdens deze viering werd bekendgemaakt welke club de meest verdienstelijke jeugdwerking heeft en wie zich een jaar lang sportman of sportvrouw en sportclub van Deurne mag noemen. Zij ontvingen eremetaal uit de handen van schepen van Sport Elke Brydenbach (N-VA). Ook de snelste mascotte van de Deurnese sportclubs won een prijs. Tijdens het Sportgala namen de mascottes het immers tegen elkaar op in een mascotterun.

IJshockeyclub Antwerp Phantoms viel meermaals in de prijzen. In de categorie Vlaamse en Belgische Kampioenen viel de eer te beurt aan het 1ste team als Belgisch Kampioen National League. In de categorie Internationale Kampioenen mochten verschillende spelers naar voren komen: Kristof Van Looy, Philippe Cools, Mathias Van den Bosch, Axl Milpas, Brian Verhaegen en Ruben Vertessen. De club won bovendien de Sporttrofee 2012 voor teams. Afgelopen zomer werd de club reeds gelauwerd op het Antwerpse stadhuis voor het behalen van de Belgische kampioenstitel 2011-2012.

Wilfried Defillet

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio