Gedicht van vijf kilometer op voetpaden

Dichter Tom Driesen is donderdag gestart met een een huzarenstukje. Hij zal een gedicht in stoepkrijt op het voetpad schrijven over een afstand van vijf kilometer.

Toon Verheijen

De route loopt van de Steenweg op Oosthoven over de Patersstraat, de Grote Markt, de Herentalsstraat, Graatakker en weer terug. "Omdat een mens nu eenmaal soms dingen moet doen die te gek zijn voor woorden", vertelt Tom Driesen.

Het gedicht zelf is geschreven vanuit het perspectief van de stoepstenen die de voetganger dingen vertellen en vragen. "Eigenlijk kan je vanuit het voetpad een hele stad beschrijven, het was een interessante oefening om op die manier een grote liefdesbrief aan mijn stad te schrijven", zegt Driesen. "Het bestaat uit dertig delen (29 plus een epiloog) meer dan 10000 letters en bevat 90 strofes. De opdeling is een bewuste keuze: "Men moet niet het hele gedicht lezen, mensen die het opmerken kunnen een zin meepikken, een vers lezen of op zoek gaan naar de bron of het einde van het gedicht en het volgen, het hele gedicht is ook na te lezen op de website"

Het kunstwerk moet over een kleine week klaar zijn.

Lees vrijdag meer in

Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

.

Foto Bert De Deken
Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio