Begijnenstraat maand lang afgesloten door wegenwerken

Begijnenstraat maand lang afgesloten door wegenwerken

Begijnenstraat maand lang afgesloten door wegenwerken

Print
Turnhout - De Begijnenstraat gaat een maand dicht voor de heraanleg van de kasseistrook. Daardoor zal de noordkant van de Grote Markt weer eventjes voor iedereen toegankelijk zijn.
De kasseistrook ter hoogte van het Begijnhof werd in 2012 heraangelegd, maar ligt er momenteel schots en scheef bij. Op een aantal plaatsen zijn er oplapwerken gebeurd met asfalt. De strook moet nu volledig heraangelegd worden omdat de Vlaamse Overheid verplicht om daar kasseien te gebruiken. Vanwege het vriesweer werd de herstelling uitgesteld. Nu het weer het terug toelaat, wil Stad Turnhout dat de werken zo snel mogelijk starten. Deze starten op maandag 25 maart en eindigen op maandag 29 april. De einddatum is niet definitief aangezien de weersomstandigheden heel belangrijk zijn bij dit werk.

De stad benadrukt dat tijdens de werken de werf absoluut niet te betreden mag worden en de werfhekken moeten blijven staan. "De uithardtijd is zeer belangrijk, als er verkeer over rijdt, duurt de uithardtijd langer."

De werken brengen heel wat verkeerswijzigingen met zich mee. Zo zal het kruispunt van de Begijnenstraat met de Korte Begijnenstraat tijdens de hele periode van de werken gesloten zijn.

Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Wouwerstraat - Begijnendreef - Kasteeldreef - Wezenstraat. De voetgangerszone op de Grote Markt is tijdelijk weer toegankelijk voor iedereen.

Meer info in bijlage of op www.turnhout.be/begijnenstraat.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio