Eén op de drie Belgen koopt meer tweedehands

Eén op de drie Belgen koopt meer tweedehands

Eén op de drie Belgen koopt meer tweedehands

Print
De Belgen kopen steeds meer spullen in tweedehandswinkels. Meer dan één op de drie Belgen koopt meer tweedehands dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van tweedehandsketen Troc.com dat iVOX uitvoerde bij duizend Belgische consumenten.

38 procent van de Vlamingen koopt vaker gebruikte spullen. Bij de Walen is dat 40 procent. Opvallend is dat in Brussel nauwelijks 13 procent zich vaker op de tweedehandsmarkt begeeft.

Tweedehandsverkoop stijgt

De artikelen die het vlotst tweedehands over de toonbank gaan zijn cd's, dvd's en games (38 procent), moderne meubels (13 procent) en baby-artikelen (12 procent). Zowel Troc.com als De Kringwinkel zien het aantal bezoekers de laatste jaren groeien.

Belgen geven spullen die ze niet meer gebruken vaak weg. 41 procent schenkt wel eens iets aan een goed doel, zoals de lokale kringloopwinkel. Bijna evenveel landgenoten (37 procent) geven zaken die ze niet meer gebruiken aan familie en vrienden.

Toch kan ook bijna één op de drie Belgen geen afstand doen van zijn voorwerpen en laat ze verstoffen op zolder. Bijna vier op de tien (37 procent) wil graag wat verdienen aan de spullen op overschot. Een kwart van de bevraagden zei daarmee het afgelopen jaar 150 euro te hebben verdiend.

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws