Maanblusser mogelijk alternatief voor Maanrock

Geen Maanrock dit jaar, maar mogelijk er komt wel een nieuw festival bij in Mechelen als alternatief. Mike Van Rompuy droomt van het evenement Maanblusser aan het Keerdok op zondag 25 augustus.

De vrijwilligers van Maanrock zijn woensdagavond samengekomen om te bekijken of een alternatief voor de afgelasting van het gratis stadsfestival een haalbare kaart is. En nog iemand anders, Mike Van Rompuy wil ook met een alternatief komen. "Door de afgelasting van Maanrock zijn mijn plannen in een stroomversnelling gekomen. Ik hoop dat het stadsbestuur me toelating zal geven. Ik heb bewust gekozen voor een plek met een mooi uitzicht, die niet op het parcours van de Cavalcade ligt: het Keerdok aan het oud zwembad op het Rode Kruisplein", vertelt hij.

Net zoals de leden van het buurtcomité Groot Begijnhof met PataBoem is het zijn bedoeling om het evenement kleinschalig te houden. Zo denkt hij aan een podium en een stage voor deejays. "Met muziek in het genre van de pop en rock met Studio Brussel-allures, maar zonder de extremen. Ik wil het lokale wel overstijgen", legt Van Rompuy uit. Met evenementen heeft de Mechelaar naar eigen zeggen flink wat ervaring. "De fuiven van 'De Afrekening' heb ik gedurende drie jaar op het terrein mee verzorgd als tourmanager. En de vtm Holiday Party's, onder andere in de Nekkerhal, heb ik destijds op de avond logistiek mee gecoördineerd", stelt Mike Van Rompuy.

Toen voorzitter Kristof Calvo (Groen) van de vzw Mechelse Feesten eind vorige week het sabbatjaar voor Maanrock aankondigde, gaf hij al aan dat er geld is voor iets nieuw. De vzw maakt een budget van 20.000 euro vrij. "Ik stel vast dat er in onze stad veel mensen zijn die veel goesting hebben om iets te organiseren. Ik wens hen alleszins veel succes", zegt Calvo. Nog dit voorjaar hakt de vzw Mechelse Feesten de knoop door over de verdeling van het budget. Calvo: "Alle pistes liggen open. Het geld kan naar één project gaan, of naar meerdere. Dat zullen we goed bekijken."

Meer info over Maanblusser:

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio