Seks & Relaties

"Terecht dat vrouwen minder verdienen, ze zijn ook 1 week op 4 ongesteld"

Print

Terecht dat vrouwen minder verdienen, ze zijn ook 1 week op 4 ongesteld

De bioloog Midas Dekkers ziet er geen graten in dat vrouwen minder verdienen dan mannen. Sterker nog, volgens hem is er zelfs een reden waarom de man meer verdient: hij werkt ook harder.

Over de loonkloof is al heel wat verteld, maar zo ver als bioloog Midas Dekkers ging in een debat, durfden er nog niet veel te gaan.

"Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal niet gelijk. Je moet verdienen naar wat voor werk je hebt geleverd, en er zijn nogal wat vakken waarin vrouwen minder goed werk leveren dan mannen. Dat komt omdat er tussen mannen en vrouwen verschillen bestaan. En wat is het belangrijkste verschil? De hormonen. We zijn het er altijd over eens dat mannen haantjesgedrag vertonen door hun testosteron, en we mogen daar ook grapjes over maken. Maar je kan ook zeggen dat mannen wel vier weken op vier gesteld zijn, en dat vrouwen dus eigenlijk maar driekwart van hun loon zouden mogen verdienen. Maar als je grapjes over de hormonen van de vrouw gaat maken, krijg je de wint van voren", aldus Dekkers in Het Nieuwsblad.

Photo News

NIET TE MISSEN