Gekende brasserie sluit de deuren

Gekende brasserie sluit de deuren

Gekende brasserie sluit de deuren

Print
Mechelen - De gekende brasserie Adagio op de IJzerenleen in de Mechelse binnenstad sluit na 18 jaar de deuren. Uitbaters Rudy Van den Berghe (53) en Tony Luyckx (53) die een koppel zijn, waren decennialang actief in de horeca. Nu willen ze het wat rustiger aandoen.
"Zoveel jaar horeca kruipt niet in de koude kleren. Een nieuwe eigenaar zal hier binnenkort 'het Vlietje' starten met ongeveer hetzelfde concept", zegt Rudy. Beiden zullen Mechelen missen. Ze woonden en werkten hier graag. "Nochtans kenden we voor we hier startten Mechelen totaal niet. Tony was van Diest, en ik van Aarschot. We hebben Mechelen positief zien veranderen. Het is hier veel aantrekkelijker geworden. Ook het aantal toeristen is fel gegroeid. We hadden een vast, vaak ook wat ouder publiek en winkelende klanten. We waren de eerste zaak die ook op zondag de deuren heeft opengezet", vertelt Tony.

Rudy: "Voor Mechelaars kan je niet snel iets goed doen, had men ons vooraf gewaarschuwd. Toch valt dat heel goed mee. Misschien zijn de Maneblussers wat behoudsgezind, maar de balans is toch overwegend positief. Van de gevolgen van de autoluwe stad hebben we persoonlijk niet veel last gehad. De wijzigingen met de bussen zijn door onze klanten minder goed ervaren. Onze klanten vinden het erg jammer dat we stoppen."

Lees ook het artikel in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen.

JSME

Foto Jan Smets

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio